Brekkåsen – en profilert, synlig og mangfoldig barnehage

På Gimse i Sør – Trøndelag spiller gutter 13 år med MIB-logo på skjorta. MIB arbeid handler om å rekruttere flere menn til egen personalgruppe men også å vise unge gutter at barnehagen er en aktuell arbeidsplass.

Når daglig leder Hjørvard Bjørnbeth i Brekkåsen Idrettsbarnehage skal velge ut sitt personale er han opptatt av at personalgruppa skal gjenspeile et mangfold. Han ser at både personalet, barn, foreldre og nærmiljø har mye å vinne på at de ansatte har ulik kompetanse og erfaring. Han har ansatt pedagoger med kort og lang erfaring, unge og mer erfarne, og kvinner og menn. Han har i dag ansatt 22 ansatte og 33 % av disse er menn. Ved oppstarten i 2012 fikk han 25 søknader fra menn som ønsket å arbeid i hans barnehage, og alle menn ble intervjuet.

Hjørvard Bjørnbeth

Bjørnbeth har spesielt vært opptatt av å arbeide aktivt med rekruttering av menn til barnehagen og har i flere år vært MIB representant for Melhus kommune i Fylkesmannens rekrutteringsteam. Sammen med flere ildsjeler har han besøkt ungdomsskoler og videregående med foredrag, og bidratt på andre måter med å utfordre et svært tradisjonelt yrkesvalg blant norske gutter og jenter. Bjørnbeth har mange tanker om hvordan man kan bidra til å få flere menn til å velge en karriere i barnehagen. Han mener at det er viktig å synliggjøre at man helt fint kan leve på en lønn som ansatt i barnehagen. Selvfølgelig bør man arbeide for at de ansatte i barnehagen får høyere lønn og høyere status men myten om at man ikke kan leve av lønn som ansatt i barnehagen vil han til livs. Han mener også at man som leder må sette seg konkrete mål om flere menn i personalgruppa, og arbeide strategisk med dette. Man må også ha en viss porsjon kreativitet og tenke litt i nye baner.

At barnehagen har en åpen profil, synliggjør arbeidet som gjøres, og aktivt samarbeider med nærmiljø betyr mye. Derfor har Brekkåsen Idrettsbarnehage satset på å profilere MIB på en utradisjonell måte. De har nemlig fått i stand et spleiselag slik at Gimse fotball gutter 13 år sine spilleskjorter prydes av MIB logo. Reservedrakter som brukes på trening har også denne logoen. Fotballtreningen foregår på banene rett i nærheten av barnehagen, og det er alltid mange som ser på både kamper og treninger. Slik oppnår de både profilering av MIB arbeid, av barnehagen, og ikke minst er det unge gutter selv som profilerer ideen om at det går an å arbeide i barnehage.

Dette innlegget ble publisert i Medieklipp og merket med , , , . Bokmerk permalenken.