Statusundersøkelse – Likestilling i barnehagen

«Hvem skal trøste Knøttet – hvem kan endre mønsteret?» er tittelen på en rapport som presenterer og diskuterer resultatene fra en statusundersøkelse av likestilling mellom kjønn i norske barnehager. Undersøkelsen er gjort på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet.

I rapporten kan man lese at «Både kvinner og menn ønsker et arbeidsmiljø med større kjønnsbalanse enn det som ofte er tilfelle i dagens barnehager. Det er også en tydelig oppfatning at barn i barnehagen har godt av å omgås voksne av begge kjønn.»
Et spørsmål som stilles i rapporten er om en høyere andel menn i barnehagene et større fokus på likestilling mellom kjønn i barnehagen? Resultatene indikerer ingen automatikk på dette området. Generelt synes det å være en oppfatning om at menn og kvinner har like arbeidsoppgaver, ettersom arbeidsoppgaver er fordelt etter vakter. Samtidig kommer det frem at oppgaver som vedlikehold, vask og rydding, og annet som kanskje i mindre grad er knyttet til barnehagens kjerneoppgaver, kan være preget av tradisjonelle kjønnsrollemønstre.

Rapporten er tilgjengelig på brage.bibsys.no

Dette innlegget ble publisert i Medieklipp og merket med , , , . Bokmerk permalenken.