Stadig flere menn jobber i barnehage

1in10Det blir stadig høyere kompetansenivå blant ansatte i barnehage og skole. Antallet menn som arbeider i barnehagene øker, men gir ikke prosentvis utslag, ettersom antallet kvinnelige ansatte har økt enda mer.

Det har lenge vært et politisk mål at 20 % av ansatte i norske barnehager skal være menn. Nesten 10 % av barnehageansatte var menn i 2013. Selv om stadig flere menn jobber i barnehage, går det sakte fremover når det gjelder kjønnsbalansen mellom kvinner og menn. Dette skyldes at det etter barnehageløftet i 2006 har vært en stor økning av barnehageansatte generelt, både kvinner og menn.

Les mer på bufdir.no

Dette innlegget ble publisert i Medieklipp og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.