– Har følt meg mindreverdig

Arne Nordhaug er under utdanning innen barn-og ungdomsarbeiderfaget og er for øyeblikket plassert i barnehage. Han har mål om å fullføre fagbrev og komme i arbeid. Han gir her sitt perspektiv på overgrepssakene som har vært, og hvordan han tenker og påvirkes.

«For tiden har det vært mye snakk om overgrepssaken(e) i Bergen og hva det innebærer. Jeg har selv dvelt på saken og ikke tørt å snakke noe særlig om det før nå, i og med at jeg så på det som mitt problem og ikke andres. Men nå er det kommet til det stadiet hvor det komprimerer meg i jobben min, grunnet min egen psyke. Jeg er bekymret for hva dere tror om meg. Ta dere derfor tid til å lese hva jeg har å si. Jeg vil IKKE la barnet ditt miste kontroll over kroppen sin. Jeg er IKKE fysisk ovenfor barnet ditt. Jeg har IKKE vonde tanker om barnet ditt. Jeg skal IKKE misbruke min tillit til barnet ditt. Jeg ignorerer IKKE barnet ditt. Fordi jeg er glad i det. Og med det innebærer det at: Jeg respekterer det. Jeg setter krav til det, og lærer det samfunnets regler og normer. Jeg reflekterer og responderer på hva barnet tenker, sier, føler og viser i form av tegninger, ord, kroppsspråk. Jeg ser barnet ditt, og jeg ser deg. Jeg vil aldri glemme det. Jeg beskytter og tar vare på det. Jeg er mannen i barnehagen, jeg er der fordi jeg selv VIL og KAN være et forbilde for barnet ditt. Jeg VIL og KAN være med på å bidra med å forme de neste generasjoner mennesker. Jeg VIL og KAN beskytte, trøste, hjelpe, lære og se barnet ditt, i sin praktfulle helhet. Det skal sies at jeg aldri kunne tenke meg at jeg MÅ skrive dette, men i det siste har jeg følt meg tyngre til sinns, nervøs, defensiv og helt ærlig MINDREVERDIG. Det finnes mennesker der ute som ikke klarer å koble synder til enkelt-individ, og trenger et bredere spektrum å legge skylden på, i dette tilfelle er det menn i barnehagen. Dette sårer meg dypt. At grusomme hendelser driver folk inn i en så svak posisjon at deres frykt skaper fordommer og mistanker som igjen lager direkte destruktive følger for oss, som bare vil ditt barns beste. Jeg har full forståelse selv, som far, at barna er det viktigste dere har. Derfor sier jeg deg nå at det siste som hjelper er å kaste en skygge over menn i barnehagen, for vi er viktige. Vi er der ikke bare som muskler eller for avlastning, som er lett å tro med medias ignorante beskrivelse av kjønnsbaserte oppgaver. Vi er der for å gi balanse i barnas identitet og utviklings skapelse. Om det er en tid det er mer viktig å gi menn i barnehagen oppmerksomhet så er det nå! (dette motiverer oss, og gir oss den ekstra dosen bekreftelse og anerkjennelsen vi trenger for å føle oss verdsatt i barnehagen) Et barn lærer av alt du gjør, ikke bare hva du sier. Barnet ser din frykt og min nervøsitet. Dette hemmer tilliten vi, menn i barnehagen har til barnet ditt, det hemmer også kommunikasjonen vi har sammen, som er essensiell for barnets utvikling og trivsel. Dere må ikke missforstå, for jeg verdsette og respekterer også alle dere foreldre der ute som har instinktene, tankevirksomheten og varmen som trengs for å oppdra, opplære og elske et barn. Og jeg vil alltid ha evig takknemlighet for dere, som lar meg ta del i barna deres sin verden og utvikling, for det finnes ingenting mer meningsfullt og spennende enn akkurat dette!»

Dette innlegget ble publisert i Medieklipp. Bokmerk permalenken.

3 svar til – Har følt meg mindreverdig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *