Barnehager mot 2030

Minner om at det i dag er kick-off konferanse for regjeringens satsing på barnehagekvalitet mot 2030. Strømmes på www.regjeringen.no/barnehagermot2030.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby ønsker å rette søkelyset mot kvalitet i barnehagene, og inviterer barnehagesektoren til en felles innsats for å løfte kvaliteten fram mot 2030.

www.hvl.no

Mangfold i lærerutdanningene.

Hvordan få menn til å velge læreryrket? Hvordan få menn til å velge barnehagelæreryrket? Og hvordan få personer med innvandrerbakgrunn til å velge disse yrkene? Her kan du lese mer om det nasjonale arbeidet ledet av Høgskulen på Vestlandet.

www.survey-xact.dk

Vi deler oppfordring om å delta i undersøkelse gjennomført av to studenter i barnehagelærerutdanningen:
«Vi er to mannlige barnehagelærerstudenter som går tredjeåret ved Høgskulen på Vestlandet og er begynt å skrive på bacheloren vår. I den anledning har vi laget en spørreundersøkelse om vi som voksne undervurderer barns evne til å mestre egne bevegelser og til å mestre redskaper. Vi er interessert i å se hva menn i barnehagen tenker om dette temaet!
Undersøkelsen er anonym ... See more

2 months ago
KEiiNO-Fred ble barnehagelærer takket være en mannlig ansatt som inspirerte ham da han selv var barn

Husk at du som ansatt i barnehagen kan inspirerer noen til å velge barnehagelæreryrket.

Som barn hadde Fred Buljo sin første opptreden i en samisk barnehage på bandittspråk. Der ble KEiiNO-artisten inspirert til selv å utdanne seg som barnehagelærer.

Tidligvakt med Sondre og Trond - Trond Kristoffersen

Hør podcast om aktuelle tema og livet i barnehagen.

Sondre og Trond er to førskolelærere av den gamle skolen. Sondre, som mange kanskje kjenner fra NRK-serien Verdens beste pappa, jobber fortsatt i barnehage. Trond jobber med kurs, konferanser og utgivelse av fagbøker på barnehagefeltet. De liker å møtes over en kopp kaffe før tidligvakt for ....

2 months ago
Oslo har langt flere menn i barnehagene enn noen andre fylker

Tall viser at det er store fylkesvise forskjeller i hvor mange menn som er ansatt i barnehagene. Hvorfor er det slik?

Mens kun 6 prosent av ansatte i barnehagene i Møre og Romsdal er menn, gjelder det over 17 prosent av de ansatte i Oslo.

I dag – Tjener på tomme leiligheter

Fint innslag om menn og mangfold i barnehagen på NRK dagsrevyen: (klikk på lenken så får du se innslaget)

Boliginvestorer som ikke får leid ut boligene sine kan få kontantstøtte fra Staten til å betale renter på lånet.

2 months ago
Barnehagene i Oslo trenger ikke bare flere menn. De trenger flere menn med minoritetsbakgrunn.

Les fin ytring om behovet for fler menn med minoritetsbakgrunn i barnehagen.

Og de bør utdanne seg til ledere.

2 months ago

Du vet du jobber i en barnehage som har likestilling på repertoaret når en kvinnelig medarbeider trenger hjelp til å sy sammen en side av barnehagedressen, og den eneste mannen "på gulvet" blant et tosifret antall damer er den som ender opp med å hjelpe. 🙂

2 months ago
Exploring career trajectories of men in the early childhood education

Bli med på internasjonalt forskingsseminar om menn i barnehagen.

Exploring career trajectories of men in the early childhood education and care workforce: Why they leave and why they stay

« 2 of 4 »